Om oss


Askim Stenindustri AS er en familiebedrift etablert i 1923 og holder til midt i Østfold, sentralt i Askim. Familien jobber aktivt i bedriften sammen med dyktige medarbeidere, hvor de fleste har jobbet i bedriften gjennom mange år og er i stadig utvikling. Det gjør oss løsningsorienterte og leveringsdyktige.

Vi er opptatt av å kunne levere unike og tilpassede løsninger hvor kvalitet og god service er i fokus. Vi inviterer deg til å komme å se vår utstilling av steinprodukter i Askim samtidig som våre ansatte kan være med å hjelpe deg med dine unike ønsker.

Teknologi

Askim Stenindustri AS er den ledende natursteinbedriften i Europa i anvendelse av moderne digitalstyrte produksjonsmaskiner.

Vi har en heldigitalisert produksjonslinje som gir stor fleksibilitet og som kan utføre avansert steinbearbeiding som man før bare kunne gjøre for hånd med et stort antall arbeidstimer.

Vi bruker digital teknologi for å ta helt nøyaktige mål, disse brukes så direkte i produksjonen på fabrikken.

Vår moderne produksjon gjør at vi kan bearbeide stein på en fagmessig og hurtig måte som man før bare kunne drømme om og dette gjør at stadig flere velger å innrede med dette unike materialet!

Vi er medlem i produktXchange som inneholder produktdata og dokumenter på prosjekter.

Alle våre kjemiprodukter som silicon, impregnering og lignende er svanemerket av Miljømerking Norge.

Kvalitet

Vi er opptatt av kvalitet i alle ledd, også på råmaterialene som kjøpes inn til produksjonen.

Likeledes for til enhver tid å ha oversikt over hvor de beste råmaterialene fra hele verden til enhver tid finnes tilgjengelig er Askim Stenindustri gjennom mange år medlem i bransjeorganisasjonene i Europa og verden forøvrig. (Norsk Bergindustri, Euroroc, Wonasa)

Styreleder i Askim Stenindustri har tidligere påtatt seg ansvar ved å være president i gjennom mange år i den norske og Europeisk bransjeorganisasjonen. Dette for å sikre kvalitet og Code of conduct på steinmaterialene som til enhver tid brukes.

Det hjelper spesielt for å sikre etisk produksjon i steinbruddene som steinen kommer i fra og at miljøet ivaretas på produksjonsstedet.

Her er en blomsterkasse i Larvikitt som også stanser kjøretøyer . Såkalt Anti Terror Protection (ATP). Kassen kan skreddersys etter kundens ønsker med hensyn til design og størrelse. Larvikitt er Norges nasjonalstein og kom til for over 300 millioner år siden. Larvikitt blir også mye brukt inne, ute og til benkeplater for kjøkken og bad.
Naturstein er en steinblokk tatt rett ut fra fjellet i naturen. Denne larvikittblokken ble skapt for 300 millioner år siden og er Norges nasjonalstein. Den blir splittes opp til benkeplater, gulvfliser og fasadestein og mye annet og representerer et kortreist miljøalternativ.

Miljø & Kultur

Naturstein er naturens eget unike byggemateriale skapt for flere hundre millioner år siden nærmest klar til bruk.

Brukt som byggemateriale opptil 3000 år før Kristi fødsel i pyramider og bygninger  og har spilt en stor rolle i menneskers liv opp igjennom årtusener.

Selv i dag er naturstein symbol på vår natur og har  fortsatt betydning for alle grupper i samfunnet over hele verden.

Naturstein imøtekommer alle krav på  et bærekraftig materiale gjennom livssyklusen fra produksjon til endelig sluttdeponering hvor det kan gis tilbake til naturen uten å forårsake noen skade.

Naturstein har videre gjennom tester vist at det har det laveste CO2 utslippet av alle harde bygningsmaterialer og er derfor noe av det mest miljøvennlige materiale man kan bruke hjemme og i større prosjekter.

50000

BENKEPLATER PRODUSERT

75000

MONTERINGER UTFØRT

95

ÅRS ERFARING