Gravstein

Gravstein

Vi vektlegger at hvert gravminne er et personlig minnesmerke. Et gravsted representerer gleden over et levd liv, minnene av de som er kjære. Det er viktig at hver gravstein blir slik pårørende ønsker, derfor tilbyr vi å lage gravsteiner etter tegning/skisse, forandre eksisterende modeller i tillegg til vårt store utvalg av modeller.

Vi kjenner de lokale forskriftene på kirkegårdene og håndterer alle skjemaer i forbindelse med oppsetting av gravminnet. Våre fagfolk sørger for at gravminnet monteres forskriftsmessig og at gravminnet blir stående korrekt.

På denne siden vil du kunne se noen av våre modeller.


Vi har produsert gravsteiner siden 1923 og vi legger vekt på fagmessig utførelse og rask levering.

Vi har gravsteiner i alle prisklasser og pusser opp gamle steiner og gjennomfører skrifttilføyelser.

Spørsmål rundt gravsteiner? Ta kontakt

Utemiljø

Utemiljø

Stein er vakkert og varig, uansett design eller stil finnes det noe for ditt utemiljø.
La deg inspirere av våre bilder til å skape vakre tilnærmet vedlikeholdsfrie uteområder.

Showroom

Noen ganger er det enklere å bestemme seg ved å bruke sansene. Kom til oss og se 600 m2 med steinløsninger ferdig installert.

Skreddersøm

Vi har mange års erfaring med å skreddersy ulike løsninger etter kundens ønsker - vi er kvalifisert til de fleste prosjekter.

Montering

Som en del av våre tjenester måler vi opp og monterer over hele Norge.  Uten at du trenger å gjøre noe.

Kvalitet

Teknologisk i forkant for å gi maksimal kvalitet og service av Askims egne eksperter.


Innemiljø

Innemiljø

Naturstein er vakkert å se på og er uslitelig når det gjelder vår daglige bruk.
Du investerer i verdiskaping i hus og hytte, under vil du kun se et utvalg eksempler.

Granitt

En benkeplate i granitt er stein som  er tatt direkte fra naturen.
Vi bearbeider og foredler platen til ditt kjøkken eller bad.
Den tåler mye både når det gjelder varme og vann.


Marmor

Marmor har god holdbarhet mot vann og varme.
Marmor som steinsort er ømtålig mot flekker og riper, da marmor er en ganske porøs steinsort.
Rester fra mat og drikke kan trenge ned i steinen og vi anbefaler derfor at steinen impregneres jevnlig.

Marmor er ømtålig mot luftforurensning og får en egen patina etter noen år ved utvendig bruk.
Marmor plater kan ha meget varierende utseende med mange forskjellig sjatteringer, selv plater som kommer fra samme steinblokk.

Den mest kjente marmortypen er Carrara som kommer fra Nord-Italia.


Kvartkompositt Silestone

Kvartskompositt består av 92% knust kvarts, fargestoff og bindemiddel.
Platene har høy motstandsdyktighet mot flekker, syrer, riper og slag. Platene fås i 12mm, 20mm og 30 mm tykkelse.
Askim Stenindustri leverer Silestone kompositt.


Dekton

Dekton er en sofistikert blanding av råmaterialer hentet direkte fra naturen og er uten bindemiddel.
Dekton har en ultrakompakt overflate som gjør den vedlikeholdsfri og meget motstandsdyktig mot riper, flekker, varme og UV-stråler.
Passer perfekt til både inne og utemiljø.Platene kan fås i 12, 20, og 30 mm tykkelse.
Askim Stenindustri leverer Dekton.


Dekton Xgloss

Nye polerte overflateserien med fantastisk krystallisert glans.


Stell og vedlikehold – Granitt

Generell informasjon

En benkeplate i granitt er et produkt tatt direkte fra naturen. Egenskaper som farge, tekstur, mønster og årer kan variere innenfor vide grenser selv om steinen kommer fra samme steinbrudd. Ved valg av stein er det viktig å undersøke hvordan steinen ser ut i virkeligheten. På enkelte stein slag, spesielt mørke plater, vil det kunne synes ”flekker” eller skjolder spesielt etter såpe og rengjøringsmiddel. Når man har tatt på overflaten kan det synes flekker av fett og fuktighet, disse påvirker ikke steinens egenskaper.
Steinen har høy motstandsdyktighet mot både varme og vann. Den beholder sin glans og tåler skarpe gjenstander bedre enn de fleste andre alternativer. Vi anbefaler imidlertid at man bruker skjæreunderlag og kjeleunderlag til varme kjeler.
Unngå at tunge gjenstander faller på benkeplaten eller andre typer slag.
Det finnes granitt som inneholder mye krystaller. Krystallene gjør at stenen kan bli mer porøs og det blir flere små porer i platen. Dette er et helt naturlig utseende.
Lysere granittplater er oftest mer absorberende og får lettere flekker. F.eks rødbetsaft kan lett trekkes ned i platen.
Produkter som inneholder syre, f.eks. eddik, kullsyre, vin etc. må man vare forsiktig med og må fjernes med en gang for å unngå flekker.

Vedlikehold

For at din benkeplate skal bevare sitt fine utseende anbefaler vi å bruke et rengjøringsmiddel som er tilpasset stein.
Til den daglige rengjøringen kan man bruke en fuktig klut med vann (gjerne en mikrofiberklut). Vi anbefaler også Akemi Crystal Clean for daglig fjerning av lettere smuss. Dette produktet er spesielt utviklet til dette formålet. For rengjøring, med impregnering ca en gangpr måned, kan Akemi Triple Effect brukes. Disse produktene er helt ufarlig etter overflatebehandling i kontakt med mat.

Impregnering

I alle typer stein finnes det porer og mikrosprekker som gjør at væske suges inn. Er væsken farget og steinplaten lys, kan man få flekker som trenger ned i steinen som kan være vanskelige å få bort. Vi anbefaler å impregnere steinplatene ca 1 gang pr år for å redusere absorpsjonsevnen.
En bra impregnering trekker ned i steinens mikrosprekker og tetter den slik at andre væsker ikke kommer inn i steinen og misfarger den.
Platene renses først med Aceton for å fjerne fett og smuss. Impregneringen skal påføres jevnt over platen og det overflødige må tørkes bort etter noen minutter. Vi anbefaler Akemi Anti-flekk.
Vi impregnerer granittplater før levering til kunden.
Det kan bli noen rester etter silikon ved skjøtene etter montering.
Dersom silikonen har herdet fjernes restene forsiktig bort med et barberblad. Silikon som nylig har blitt lagt på tas bort med litt oljefri aceton på et tørkepapir.

Stell og vedlikehold – Marmor

Generell informasjon

En benkeplate i marmor er et produkt tatt direkte fra naturen.
Foredlet og bearbeidet til ditt kjøkken. Egenskaper som farge, tekstur, mønster og årer kan variere innenfor vide grenser selv om steinen kommer fra samme steinbrudd. Ved valg av stein er det viktig å undersøke hvordan steinen ser ut i virkeligheten. Visse ujevnheter i steinen kan forekomme.
Steinen har høy motstandsdyktighet mot både varme og vann. Derimot er den følsom for flekker og riper. Marmor er en forholdsvis porøs stein som krever vedlikehold i form av regelmessig impregnering og at rester fra mat og drikke tørkes bort umiddelbart. Marmor er følsom for luftforurensing, noe som innebærer at platen vil ha et unikt levende utseende som endrer seg med tiden og får sin egen patina.
Vi anbefaler alltid at man bruker skjæreunderlag og kjeleunderlag til varme kjeler. Unngå at tunge gjenstander faller på benkeplaten eller ande typer slag.

Vedlikehold

Anvend aldri produkter som inneholder syre på marmor. Det ødelegger overflaten og poleringen forsvinner. Eksempel på slike produkter er vin, sitrusfrukter, eddik, kullsyre etc. Fett og oljeflekker må fjernes så raskt som mulig for å forhindre at det trekker ned i steinen.
For at din benkeplate skal bevare sitt fine utseende anbefaler vi å bruke et rengjøringsmiddel som er tilpasset stein.
Til den daglige rengjøringen kan man bruke en fuktig klut med vann (gjerne en mikrofiberklut). Vi anbefaler også Akemi Crystal Clean for daglig fjerning av lettere smuss. Dette produktet er spesielt utviklet til dette formålet. For rengjøring, med impregnering ca en gang pr måned, kan Akemi Triple Effect brukes.
Disse produktene er helt ufarlig etter overflatebehandling i kontakt med mat.
Bruk ikke middel med ph-verdi under 7.

Impregnering

I alle typer stein finnes det porer og mikrosprekker som gjør at væske suges inn. Er væsken farget og steinplaten lys, kan man få flekker som trenger ned i steinen som kan være vanskelige å få bort.
Vi anbefaler å impregnere steinplatene ca 1-2 ganger pr år for å redusere absorpsjonsevnen. En bra impregnering trekker ned i steinens mikrosprekker og tetter den slik at andre væsker ikke kommer inn i steinen og misfarger den. Platene renses først med Aceton for å fjerne fett og smuss. Impregneringen skal påføres jevnt over platen og det overflødige må tørkes bort etter noen minutter.
Vi anbefaler Akemi Anti-flekk.Vi impregnerer marmorplater før levering til kunden.
Det kan bli noen rester etter silikon ved skjøtene etter montering. Dersom silikonen har herdet fjernes restene forsiktig bort med et barberblad. Silikon som nylig har blitt lagt på tas bort med litt oljefri aceton på et tørkepapir.

Showroom

Noen ganger er det enklere å bestemme seg ved å bruke sansene. Kom til oss og se 600 m2 med steinløsninger ferdig installert.

Skreddersøm

Vi har mange års erfaring med å skreddersy ulike løsninger etter kundens ønsker - vi er kvalifisert til de fleste prosjekter.

Montering

Som en del av våre tjenester måler vi opp og monterer hjemme hos deg.  Uten at du trenger å gjøre noe.

Kvalitet

Teknologisk i forkant for å gi maksimal kvalitet og service av Askims egne eksperter.

Vi kan bearbeide stein på en fagmessig og hurtig måte som man før bare kunne drømme om!


Spørsmål? Våre eksperter vil gjerne høre fra deg